Więcej informacji
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Sponser Whey Protein jest izolatem serwatki o wysokiej 94% zawartości protein w suchej masie produktu. Produkt wytwarzany jest za pomocą mikrofiltracji ”Cross Flow” (mikrofiltracja i ultrafiltracja, bez wymiany jonowej), która gwarantuje najwyższą zawartość i koncentrację protein (m.in. laktoferyny, peptydów glutaminy, immunoglobuliny), która w przypadku wymiany jonowej była by zmniejszona. Jednocześnie technologia ta zapewnia najlepszą zawartość związków mineralnych i tłuszczy o najlepszej wartościowości biologicznej (170 według skali Oser), co sprawia, że napój SPONSER Whey Protein jest najlepszym przyswajalnym źródłem protein.
Waga: 425 g.
Smak: czekoladowy.
Zalety:
- Nie zawiera laktozy.
- Najlepsze źródło protein dzięki mikrofiltracji Crossflow.
- Wysoka zawartość aminokwasów, przede wszystkim aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) 250 mg/g w czystej proteinie.
- Zawiera wartościowe dla systemu odpornościowego immunoglobuliny.
- Wersja bezsmakowa idealnie nadaje się do przyrządzania potraw i napoi.
- Dobrze się rozpuszcza.
Zastosowanie:
W celu wsparcia procesu budowy mięśni i zwiększenia masy zażyć do ok. 30 min przed treningiem. Indywidualne zapotrzebowanie można sprawdzić w naszej tabeli lub za pomocą programu do obliczeń.
Składniki:
Izolat serwatki, aromaty, proszek z buraka ćwikłowego, kwasek cytrynowy, środek zagęszczający, aspartam, kwas askorbinowy.
Wartości odżywcze (zależne od smaku) Na 100 g proszku
Energia kJ (kcal) 1560 (368)
Białko 84-90 g
Węglowodany 0-5 g
Tłuszcze 0.5 g
Związki mineralne Na 100 g proszku %ZDS*
Wapń 300 mg 37%
Magnez 45 mg 15%
Fosfor 225 mg 28%
*ZDS - Zalecane dzienne spożycie
Aminokwasy na 100 g czystej proteiny
Podstawowe
Histydyna 1.9 g
Izoleucyna 7.1 g
Leucyna 11.6 g
Lizyna 10.1 g
Metionina + Cysteina 4.3 g
Fenyloanina + Tyrozyna 6.6 g
Treonina 8.3 g
Tryptofan 2.0 g
Walina 6.2 g
Drugorzędne
Alanina 5.5 g
Arginina 1.9 g
Kwas asparaginowy 11.5 g
Kwas glutaminowy 20.5 g
Glicyna 1.7 g
Prolina 6.1 g
Seryna 4.6 g
Biologiczna wartościowość (według skali Oser): 170 ( jaj 155).
Suma aminokwasów rozgałęzionych BCAA (Leucyna, Izoleucyna, Walina): 250 mg/g czystej proteiny.